Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car 

13.07.2016

Vozila s Mercedes-Benz dizajnom već se mogu pronaći na vodi, zemlji i u zraku. Sada će se moći vidjeti i na golf terenima. Kao ”pravi sportski automobil”, Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car autentično prenosi nepogrešivi Mercedes-Benz dizajnerski izričaj senzualne čistoće u golf autić premium klase. Ovaj prezentacijski automobil rezultat je suradnje Mercedes-Benz dizajnera, Daimlerovog Think & Act Tank Business Innovation odjela i dobro poznatog proizvođača golf autića Garia.
Kao prezentacijski automobil, novi Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car odmah se čini različit od konvencionalnih golf autića. Vozač i suvozač imaju pogled kroz veliki, zakrivljeni vjetrobran. Krov od ugljičnih vlakana bojom i oblikom razlikuje se od osnovnog vozila. Sa svojim kratkim prednjim i stražnjim prevjesima, na neki način sliči sportskoj bejzbolskoj kapi. Želio se postići efekt da vozilo izgleda nisko i više sportski.
Sportski dojam pojačan je malim stražnjim spojlerom koji djeluje kao držač torbe za golf dok je istovremeno u potpunosti integriran u ukupni dizajn kao bitna značajka. Tako je konstruiran da može primiti dvije golf torbe nagnute unazad. Ovaj nagnuti položaj omogućuje praktično vađenje i vraćanje golf palica. Difuzor od ugljičnih vlakana zaokružuje donji stražnji kraj kao referenca na karakter vozila kao ”pravog sportskog automobila”. Sjedeća klupa ima oblikovani i privlačni izgled fotelje te se spaja s vanjskim dizajnom kako bi osigurala senzualno iskustvo.
Drugi primjeri inteligentnih i korisnih detalja: ispod klupe nalazi se hladnjak, a pretinac ispod prednje ploče služi za držanje golf loptica u nizu. Držači za boce na nosaču prednje ploče i na strani suvozača pružaju prostor za držanje čaša i boca.
Papučice su drugi fini detalj. Desna papučica ima plus znak, lijeva minus znak, što je referentni potpis proizvođača Garia. Na praktičan i šarmantan način, one ukazuju na svoju funkciju kao gas i kočnica u ovom električnom vozilu.
Ovjes s dvostrukim poprečnim ramenima, tipičan za sportske automobile, osigurava udobnu vožnju i lako, precizno upravljanje na svim površinama. To također kompaktnom Golf Car autiću (dužina 2350 milimetara, širina 1200 milimetara i visina 1720 milimetara) daje mali krug okretanja od 5,2 metra. Golf Car se vozi izrazito uglađeno po golf terenu i asfaltiranim cestama.
Električni motor ovog Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car autića ima snagu od tri kilovata, ali u kratkim vremenskim razmacima može osigurati snagu od jedanaest kilovata. To je dovoljno da ovom 440 kilograma teškom vozilu s dozvoljenom nosivošću od 460 kilograma osigura sportsko ubrzanje, do ograničene brzine od 30 km/h i uz domet do 80 kilometara. Vrijeme punjenja litij-ionske baterije je šest sati. Vozilo je opremljeno s prednjim disk kočnicama.