Mercedes-Benz

Najveći učinak na snijegu i ledu.

Mercedes-Benz originalne gume i kompleti kotača.

Optimalna zimska guma može sve. Mora

  • postići najviši učinak u hladnim mjesecima
  • imati duboki profil lamela
  • omogućiti kratak put kočenja
  • odgovarati najvišem standardu i postavljati mjerila
  • optimalno odgovarati Vašem vozilu

Naša oznaka kvalitete za gume koje ispunjavaju sve Mercedes-Benz zahtjeve u pogledu kvalitete kad su u pitanju sigurnost, preciznost dimenzija i trajnost. Gume optimirane za Mercedes, posebnih karakteristika koje omogućuju ne samo sigurnost u zimskim uvjetima, nego i jedinstveno iskustvo vožnje Mercedes-Benzom.

Gume s oznakom „MOE“ također ispunjavaju sve zahtjeve Mercedes- Benza u pogledu kvalitete guma. No, one usto nude nešto posebno za optimalnu sigurnost: dodatno ojačane bočnice znače da se, dođe li do izvanredne situacije, još uvijek možete sigurno odvesti do najbliže Mercedes-Benz radionice, čak i ako guma potpuno izgubi tlak.

Jasna stvar.

EU oznaka za gume daje nam precizne informacije o karakteristikama guma.

EU oznaka za gume pomaže Vam procijeniti učinkovitost, sigurnost i bučnost novih guma. Namjera je potaknuti upotrebu sigurnih i tihih guma koje štede gorivo.

Od 2012. godine sve gume nose EU oznaku. Oznaka ukazuje na sljedeće karakteristike:

Otpor kotrljanja: klase A do G upućuju na učinkovitost u pogledu uštede goriva. Što je bolja ocjena (A = najbolji rezultat), to je manja potrošnja goriva i emisija CO2.

Prianjanje na mokroj podlozi: bolje prianjanje guma u mokrim uvjetima (klasa A = izvrsno) skraćuje put kočenja i donosi Vam više sigurnosti.

Vanjska buka kotrljanja: jačina buke prikazuje se s maksimalno tri crna zvučna vala i vrijednošću izraženom u decibelima. Jedan val prikazuje da je buka od 3 dB ispod buduće granične vrijednosti dopuštene u Europi. Dva vala odgovaraju točnoj budućoj vrijednosti, dok tri vala označavaju da gume ispunjavaju trenutačnu graničnu vrijednost.

Preuzmite brošuru s cjenikom guma: