Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT Roadster

15.09.2016

Nakon što je AMG GT predstavljen u R izvedbi, na red je došao i  kabriolet.
Mercedes-Benz službeno je predstavio AMG GT Roadster koji će kupcima biti dostupan u dvije izvedbe, kao standardni model snage 476 KS te GT C čiji će pogonski stroj razvijati snagu od 557 KS. GT C izvedba je snažnija od standardnog modela te je posudila nekoliko tehničkih rješenja od modela AMG GT R.
Točnije, AMG GT C dolazi s GT R-ovim sustavom upravljanja na stražnjoj osovini, elektronički nadziranim diferencijalom i širim tragom kotača otraga, a obje će verzije dobiti i elemente aktivne aerodinamike. Najveći okretni moment verzije C iznosi 680 Nm, koji je dostupna od 1900 o/min, a za ubrzanje do 100 km/h će mu trebati 3,7 sekundi, dok mu je najveća brzina elektronički ograničena na 316 km/h.
S druge strane GT Roadster razvija najveći okretni moment od 630 Nm te će do 100 km/h ubrzati za 4 sekunde i dosegnuti najveću brzinu od 300 km/h. Obje izvedbe pokreće bi-turbo 4,0-litreni V8 uparen s dorađenim i sada odzivnijim 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke koji će imati i dodatni način rada Race. Vrijedi spomenuti i kako AMG GT Roadster teži 1595 kg, a GT C 65 kg više, odnosno 1660 kg.
Električno sklopivi platneni krov se otvara, odnosno zatvara za svega 11 sekundi i to pri brzinama do 50 km/h. Konstrukcija krova je napravljena od kombinacije magnezija, aluminija i čelika, a troslojni je krov dostupan u tri boje, crnoj, crvenoj i bež. Recimo i kako će kupcima biti ponuđeno 11 boja karoserije i deset boja interijera.
Oba modela premijeru će imati na predstojećem pariškom auto salonu, a prodaja kreće početkom 2017.