Mercedes-Benz

Citan Furgon

Mercedes-Benz Citan Furgon

Gradski heroj. Sigurnost na koju možete računati.

S modelima Citan Furgon i Citan Mixto nudimo Vam 2 gradska dostavna vozila kompaktnih dimenzija i s velikim utovarnim prostorom koja savršeno odgovaraju raznim izazovima grada.

Po pitanju ekonomičnosti, Citan u svakom slučaju predstavlja dobitak: njegovi učinkoviti motori s tehnologijom BlueEFFICIENCY i potrošnjom od 4,3 l/100 km, visoka raspoloživost s dugim intervalima održavanja te atraktivni uvjeti i servisi čuvaju Vaš budžet. A da biste sretno stigli do cilja, Citan smo opremili sustavom ADAPTIVE ESP® s vrijednim dodatnim funkcijama te kočnicama koje snažno koče na svim kotačima.

Zahvaljujući udobnim sjedalima, jednostavnom upravljanju i fino usklađenom podvozju sa zasebnim ovjesom na kotačima, Citan se veoma komforno, agilno i okretno kreće gradom – u dodatnoj opremi s mjenjačem s dvije spojke 6G-DCT. Prilikom utovara i istovara bit ćete oduševljeni fleksibilnošću korištenja velikog utovarnog prostora zahvaljujući velikim vratima i niskom utovarnom bridu.

Varijante karoserije

Citan Furgon - varijante karoserije

Spreman za svaki izazov.

Citan možda neće preuzeti na sebe vaš posao, no može vam ga uvelike olakšati, bez obzira na djelatnost koju obavljate. Zahvaljujući svestranosti i prilagodljivosti, novi Mercedes-Benz Citan daje odgovore za golem i raznolik niz uvjeta koje gradsko dostavno vozilo mora ispunjavati.

  • Tri različite dužine vozila, od 3937 mm (kompaktni) do 4321 mm (dugi), odnosno 4705 mm (ekstra-dugi)
  • Tri različita međuosovinska razmaka
  • Tri različite dužine teretnog prostora do 2137 mm te visina teretnog prostora od 1258 mm
  • Obujam teretnog prostora do 3800 litara uz nosivost od 415 do 735 kg
  • Maksimalna dopuštena bruto masa vozila (GVW) od 2,2 tone
  • Široka lepeza motora
  • Brojni elementi serijske i dodatne opreme za razne namjene i djelatnosti

Utovarni prostor

Utovarni prostor

Prihvaća velike terete. I distribuira ih.

Da biste dobili puno prostora za alate i materijale, i vi morate iskazati odgovornost. Stoga su u ovom furgonu vozač i suvozač pregradom zaštićeni od prašine, buke i klizećeg tereta.

A teret se može osigurati trakama pričvršćenima za serijski dostupne prstene na podu teretnog prostora. Mogućnosti osiguravanja tereta još obuhvaćaju fiksne očice ili očice koje se po želji mogu smjestiti na šipku montiranu na bočne stranice vozila.

Drvene obloge stranica uz doplatu su dostupne kako bi se zaštitile metalne površine te za zvučnu i toplinsku izolaciju pa će tako i osjetljiva roba stići na odredište u dobrom stanju. A uz doplatu dostupna drvena podnica ne samo da olakšava utovar, već i čišćenje.

Kako bi se osigurala maksimalna iskorištenost teretnog prostora, maksimalno dvoja klizna vrata i dvokrilna vrata teretnog prostora s kutom otvaranja od maksimalno 180 stupnjeva omogućavaju neograničen pristup teretnom prostoru.

Dužina teretnog prostora začas se može povećati.

Uz doplatu dostupna preklopna rešetka za osiguravanje tereta pruža veću dužinu teretnog prostora u furgonu te štiti putnike.

U kombinaciji s preklopnim suvozačevim sjedalom dostupnim uz doplatu, dužina teretnog prostora može se povećati do 2886 mm. Naslon suvozačevog sjedala daje površinu poravnatu s teretnim prostorom.

Kombi vozila moraju prevoziti svakakve stvari.

Krilni otvor za ljestve dostupan uz doplatu također omogućuje prijevoz predmeta koji ne stanu u cijelosti u teretni prostor zbog dužine, npr. ljestava. Krilni otvor za ljestve krilni je otvor smješten na krovu iznad vrata teretnog prostora, a izrađen je od tvrde plastike.

Vrata

Citan

Ulazak u vozilo i izlazak iz njega; utovar i istovar: jednostavno i praktično.

Zahvaljujući velikom kutu otvaranja, prednja vrata čine ulaženje u vozilo i izlaženje iz njega lakima za ekstremitete.

Serijska desna klizna vrata te uz doplatu dostupna lijeva klizna vrata olakšavaju pristup teretnom prostoru. Klizna se vrata mogu otključati ključem vozila s daljinskim upravljanjem, a otvaraju se povlačenjem u stranu prema stražnjem dijelu vozila dok se ne fiksiraju. Maksimalni otvor od 638 cm daje puno prostora za utovar i istovar, čak i u uskim uličicama.

Uz doplatu je dostupan ventilacijski prozor između B-nosača i C-nosača s desne strane, a koji se otvara do maksimalno 3 cm. Prozor se otvara na način da se kvaka s unutarnje strane prozora okrene u smjeru strelice, a prozor se gura prema van dok se ne fiksira.

Stražnja vrata sa širokim otvaranjem za odličnu pristupačnost.

Zahvaljujući širokom kutu otvaranja, dvokrilna vrata teretnog prostora dodatno olakšavaju utovar i istovar, posebno ako prevozite krupne predmete poput europaleta. Vrata se prvo fiksiraju pod kutom od 90 stupnjeva. Odvajanjem blokade vrata, mogu se još šire otvoriti, do 180 stupnjeva. Donji dio dvokrilnih vrata teretnog prostora s unutarnje je strane zaštićen čvrstom oblogom.Sjedala

Citan - sjedala

Za opuštenu i sigurnu vožnju.

Vozač i suvozač sjede na udobnim i čvrsto presvučenim sjedalima. Presvlake sjedala od tkanine ugodne su za kožu, prozračne te otporne na prljanje i jednostavne za čišćenje.

Suvozačevo se sjedalo može prilagođavati osobnim potrebama i željama u vezi sjedenja, a podešava se po dužini i visini (uz doplatu). Zahvaljujući različitim postavkama, vozaču je zajamčen udoban položaj sjedenja u vožnji.

A ergonomski oblikovan naslon povrh svega pruža bočnu potporu , a time i udobnost te sigurnost.

Citan ima sve što očekujete od gradskog dostavnog vozila s Mercedesovom zvijezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

Saznajte više