Mercedes-Benz

Citan Mixto

Mercedes-Benz Citan Mixto

Gradski heroj. Sigurnost na koju možete računati.

S modelima Citan Furgon i Citan Mixto nudimo Vam 2 gradska dostavna vozila kompaktnih dimenzija i s velikim utovarnim prostorom koja savršeno odgovaraju raznim izazovima grada.

Po pitanju ekonomičnosti, Citan u svakom slučaju predstavlja dobitak: njegovi učinkoviti motori s tehnologijom BlueEFFICIENCY i potrošnjom od 4,3 l/100 km, visoka raspoloživost s dugim intervalima održavanja te atraktivni uvjeti i servisi čuvaju Vaš budžet. A da biste sretno stigli do cilja, Citan smo opremili sustavom ADAPTIVE ESP® s vrijednim dodatnim funkcijama te kočnicama koje snažno koče na svim kotačima.

Zahvaljujući udobnim sjedalima, jednostavnom upravljanju i fino usklađenom podvozju sa zasebnim ovjesom na kotačima, Citan se veoma komforno, agilno i okretno kreće gradom – u dodatnoj opremi s mjenjačem s dvije spojke 6G-DCT. Prilikom utovara i istovara bit ćete oduševljeni fleksibilnošću korištenja velikog utovarnog prostora zahvaljujući velikim vratima i niskom utovarnom bridu.

Varijante karoserije

Citan Mixto

Fleksibilna transportna rješenja su mu jača strana.

Citan možda neće preuzeti na sebe vaš posao, no može vam ga uvelike olakšati, bez obzira na djelatnost koju obavljate. Zahvaljujući svestranosti i prilagodljivosti, novi Mercedes-Benz Citan daje odgovore za golem i raznolik niz uvjeta koje gradsko dostavno vozilo mora ispunjavati.

  • Dostupan u ekstra-dugoj izvedbi (4705 mm) s međuosovinskim razmakom od 3081 mm
  • Različite dužine teretnog prostora do 2137 mm te visina teretnog prostora of 1255 mm
  • Obujam teretnog prostora do 3700 litara uz nosivost od 685 do 700 kg
  • Maksimalna dopuštena bruto masa vozila (GVW) od 2,2 tone
  • Široka lepeza motora
  • Brojni elementi serijske i dodatne opreme za razne poslove i djelatnosti

Utovarni prostor

Citan Mixto utovarni prostor

Može li on to zaista sve ostvariti?

Citan Mixto idealan je za prijevoz putnika i tereta. Prima do pet putnika ili veliku količinu tereta. Iza pet sjedala nalazi se teretni prostor obujma 2400 litara za alate, materijale ili prtljagu.

Kako bi se maksimalno iskoristilo obilje prostora, dvoja serijska ostakljena klizna vrata teretnog prostora zajedno sa serijskim dvokrilnim stražnjim vratima (koja se otvaraju pod kutom od maksimalno 180 stupnjeva) omogućuju nesmetan pristup putničkom/teretnom prostoru.

Teret koji se prevozi može se učvrstiti za serijske prstene na podu teretnog prostora. Uz doplatu su dostupni i prsteni na bočnim stranicama za još bolje osiguravanje tereta.

Serijska plastična podnica u putničkom i teretnom prostoru jednostavna je za čišćenje te štiti pod vozila od udubljenja i ogrebotina.

Dužina teretnog prostora začas se može povećati.

Serijska stražnja klupa može se preklopiti u omjeru 1/3 ili 2/3 pa se tako omogućuje prijevoz većih predmeta. Za još više prostora, uz doplatu dostupna trostruka klupa u prvom redu može se preklopiti i pretvoriti u rešetku za osiguravanje tereta. Time se obujam teretnog prostora povećava do maksimalno 3700 litara.

Vrata

Citan Mixto - Vrata

Ulazak u vozilo i izlazak iz njega; utovar i istovar: jednostavno i praktično.

Zahvaljujući velikom kutu otvaranja, prednja vrata čine ulaženje u vozilo i izlaženje iz njega lakima za ekstremitete.

Dvoja serijska klizna vrata omogućuju jednostavan pristup teretnom prostoru s lijeve i desne strane.

Klizna se vrata mogu otključati ključem vozila s daljinskim upravljanjem, a otvaraju se povlačenjem u stranu prema stražnjem dijelu vozila dok se ne fiksiraju. Maksimalni otvor od 638 cm daje puno prostora za utovar i istovar, čak i u uskim uličicama.

Desna klizna vrata Citana Mixto uz doplatu se mogu opremiti ručnim ventilacijskim prozorom koji se otvara prema van do maksimalno 3 cm. Prozor se otvara na način da se kvaka s unutarnje strane prozora okreće prema van u smjeru strelice dok se ne fiksira.

Stražnja vrata sa širokim otvaranjem za odličnu pristupačnost.

Zahvaljujući velikom kutu otvaranja, serijska dvokrilna vrata teretnog prostora dodatno olakšavaju utovar i istovar, posebno ako prevozite krupne predmete poput europaleta. Vrata se prvo fiksiraju pod kutom od 90 stupnjeva. Odvajanjem blokade vrata, mogu se otvoriti do 180 stupnjeva. Donji dio dvokrilnih vrata teretnog prostora s unutarnje je strane zaštićen čvrstom oblogom. Stražnja su vrata uz doplatu dostupna s prozorima.

Sjedala

Citan Mixto - sjedala

Za opuštenu i sigurnu vožnju.

Vozač i suvozač sjede na udobnim i čvrsto presvučenim sjedalima. Presvlake sjedala od tkanine ugodne su za kožu, prozračne te otporne na prljanje i jednostavne za čišćenje.

Suvozačevo se sjedalo može prilagođavati osobnim potrebama i željama u vezi sjedenja, a podešava se po dužini i visini (uz doplatu). Zahvaljujući različitim postavkama, vozaču je zajamčen udoban položaj sjedenja u vožnji.

A ergonomski oblikovan naslon povrh svega pruža bočnu potporu , a time i udobnost te sigurnost.

Serijska stražnja klupa Citana Mixto može se podijeliti u omjeru 1/3 ili 2/3, čime se omogućuje prijevoz većih predmeta. Trostruka klupa izvedena u jednom komadu u prvom predu sjedala dostupna je uz doplatu. Ta se klupa može preklopiti i pretvoriti u rešetku za osiguravanje tereta, čime se teretni prostor povećava do maksimalno 3700 litara.

Citan ima sve što očekujete od gradskog dostavnog vozila s Mercedesovom zvijezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

Saznajte više