Mercedes-Benz

Citan Tourer

Mercedes-Benz Citan Tourer

Gradski heroj. Sigurnost na koju možete računati.

Robustan, fleksibilan, ekonomičan i savršeno prilagođen raznim izazovima grada: Citan Tourer, Vaše kompaktno lako gospodarsko vozilo za do 7 osoba.

Kad je ekonomičnost u pitanju, sa Citanom možete samo dobiti: njegovi učinkoviti motori s tehnologijom BlueEFFICIENCY i potrošnjom od 4,3 l/100 km, visoka raspoloživost s dugim intervalima održavanja te atraktivni uvjeti i servisi čuvaju Vaš budžet. A da biste na putu bili sigurni, Citan smo opremili sustavom ADAPTIVE ESPR s vrijednim dodatnim funkcijama, disk kočnicama koje snažno koče na svim kotačima te sa 6 zračnih jastuka.

Zahvaljujući udobnim sjedalima, jednostavnom upravljanju i fino usklađenom podvozju sa zasebnim ovjesom na kotačima, Citan je veoma komforan, agilan i okretan – u dodatno opremi s mjenjačem s dvije spojke 6G-DCT. Ako Vam je fleksibilnost važna, sa Citanom uživajte u velikoj slobodi: na primjer s 2 zasebna sjedala u 2. redu u stražnjem dijelu vozila zahvaljujući kojima Citan postaje vozilo sa 7 sjedala1. Ili sa naslonima stražnjih sjedala u 1. redu u stražnjem dijelu vozila koji se mogu sklopiti u odnosu 1/3 : 2/3 te s kojima jednim potezom možete dobiti velik prtljažni prostor.

Varijante karoserije

Citan - varijante

Fleksibilna transportna rješenja su mu jača strana.

Citan možda neće preuzeti na sebe vaš posao, no može vam ga uvelike olakšati, bez obzira na djelatnost koju obavljate. Zahvaljujući svestranosti i prilagodljivosti, novi Mercedes-Benz Citan daje odgovore za golem i raznolik niz uvjeta koje gradsko dostavno vozilo mora ispunjavati.

  • Dostupan u dvije varijante različite dužine: „dugoj“ (4321 mm) s međuosovinskim razmakom od 2697 mm i „ekstra-dugoj“ s međuosovinskim razmakom od 3081 mm
  • Ekstra-duga izvedba nudi do sedam sjedala
  • Dužina putničkog prostora iznosi do 2137 mm, a visina teretnog prostora iznosi 1255 mm
  • Obujam teretnog prostora iznosi 3500 litara, a nosivost se kreće od 525 kg do 715 kg
  • Dopuštena bruto masa vozila (GVW) do maksimalno 2,2 tone
  • Bogata ponuda motora
  • Brojni elementi serijske i dodatne opreme za razne poslove i djelatnosti

Utovarni prostor

Citan - utovarni prostor

Za velike planove treba puno prostora.

S fleksibilnim rješenjem za teretni prostor Citan Tourer nudi puno mjesta za putnike i teret. Kombinacija preklopne stražnje klupe i preklopnog suvozačevog sjedala omogućuje povećanje dužine teretnog prostora za 2,8 m.

Serijska desna klizna vrata omogućuju jednostavan pristup putničkom prostoru. Uz doplatu su dostupna i lijeva klizna vrata. Kako bi i utovar i istovar bili jednako praktični, Citan je opremljen poklopcem teretnog prostora koji se otvara za 90 stupnjeva ili se uz doplatu može naručiti sa stražnjim vratima koja uključuju grijanje stražnjeg prozora i sustav pranja stakla za bolju vidljivost priliko manevriranja

Teret se može učvrstiti za serijske prstene u podnici putničkog i teretnog prostora.

Zaštićen prtljažni prostor

Uz doplatu dostupni pokrov prtljažnog prostora sastoji se od dva pomična dijela te pokriva cijeli prtljažni prostor. Može se namjestiti u tri položaja. Pokrov prtljažnog prostora štiti vam stvari od sunčeve svjetlosti i znatiželjnih pogleda izvana.

Kombi vozila prevoze svakakve stvari.

Uz doplatu dostupne krovne šine omogućuju prijevoz tereta na krovu, a sastoje se od dviju osnovnih šipki i dviju poprečnih aluminijskih šipki ugrađenih u njih. Ako se pravilno rasporedi na obje poprečne šipke (svaka ima nosivost od 40 kg), može se prevoziti teret težine do 80 kg. Osim toga, ako se bočne šipke postave poprečno, krovne se šine mogu koristiti kao krovni nosač. Kapacitet mjesta za prijevoz stvari može se povećati pomoću krovne kutije.

Vrata

Citan - Vrata

Jednostavan ulazak i izlazak

Serijska desna vrata te uz doplatu dostupna lijeva klizna vrata opremljena ventilacijskim prozorom i širokom stepenicom za ulaz omogućuju jednostavan ulazak i izlazak. Klizna se vrata otključavaju pomoću ključa vozila, a otvaraju se povlačenjem prema stražnjem dijelu vozila dok se ne fiksiraju.

Prozori se otvaraju i zatvaraju pomoću gumbi za električno pokretanje prozora dostupnih uz doplatu. Na vozačevoj je strani dovoljno nakratko pritisnuti gumb za otvaranje i zatvaranje prozora. Vozač osim toga može blokirati stražnje prozore (funkcija zaključavanja za zaštitu djece).

Praktičan utovar i istovar

Za lakši utovar i istovar Citan Tourer serijski je opremljen ostakljenim poklopcem teretnog prostora. Poklopac se otvara prema gore pod kutom od oko 90 stupnjeva pomoću kvake smještene iznad registarske pločice. Sustav grijanja i pranja stražnjeg prozora omogućuje dobru vidljivost te pomaže pri vožnji unazad i manevriranju.

Umjesto serijskog poklopca teretnog prostora Mercedes-Benz može Citan opremiti uz doplatu dostupnim stražnjim vratima opremljenima sustavom brisanja i pranja.Sjedala

Citan Tourer - sjedala

Citan oduševljava udobnošću sjedenja na svim sjedalima

Uz maksimalno sedam privlačnih sjedala s ugodnim presvlakama Citan Tourer stvara optimalne uvjete za dobro i sigurno putovanje. Crne presvlake od „Lima“ tkanine ugodne su za kožu, prozračne, jednostavne za održavanje i otporne na prljanje.

Dva pojedinačna sjedala u stražnjem redu ekstra-dugog Citan Tourera nude prostor za dodatne putnike. Serijska su oprema za Citan Crewbus registriran kao osobno vozilo (M1), a vozilo se može naručiti i bez njih.

Vozačevo se sjedalo može prilagoditi individualnim potrebama na način da se podešava po dužini i (uz doplatu) visini. Različite mogućnosti podešavanja omogućuju vozaču da zauzme udoban položaj za vožnju.

Školjkasto oblikovani nasloni vozačevog i suvozačevog sjedala omogućuju bočnu stabilnosti i držanje, a na taj način usto pružaju udobnost i sigurnost. Suvozačevo sjedalo podešava se po dužini uz podešavanje naslona sjedala za izvanrednu udobnost sjedenja. Naslon suvozačevog sjedala može se preklopiti kako bi se dužina teretnog prostora povećala do 2,8 m.

Prednja se sjedala uz doplatu mogu opremiti funkcijom grijanja sjedala.

Serijska trostruka klupa u modelu Citan Citan Crewbus preklapa se u omjeru od 1/3 do 2/3, što omogućuje prijevoz većih predmeta.

Citan ima sve što očekujete od kompaktnog lakog gospodarskog vozila s Mercedesovom zvijezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

Saznajte više